Stap voor stap zelf een uitvaart regelen

zelf uitvaart regelen arnhem

Een aantal maanden geleden werden we gebeld met de vraag wat een uitvaart zou gaan kosten als de familie zelf de gehele uitvaart zou gaan regelen. Na een aantal extra vragen te hebben gesteld konden we in ieder geval binnen 15 minuten een transparante en concrete begroting afgeven. Echter het was wel duidelijk dat iedere wijziging in de wensen van de familie direct effect zou hebben op het uiteindelijke tarief. Het was toch een beetje appels met peren vergelijken en helaas kregen wij die uitvaart niet.

 

Wat ons wel duidelijk werd is de vraag onder de vraag.

We willen eigenlijk alles zelf doen, maar wij hebben geen ervaring en weten dus ook niet precies wat te doen. Wij hebben hulp nodig, kunnen jullie die geven?  Waar moeten we beginnen? Hoe weten we dat we het juiste doen?

Dit bracht ons op het idee om je stap voor stap te helpen middels een concreet concept met jouw-uitvaartadviseur.nl of goedkope-uitvaart.com

 

Uitvaart zelf regelen? Hoe zit het concept eruit?

Voor een vast bedrag van 550 euro; helpen wij je tijdens een huisbezoek direct na het overlijden met de eerste zaken.

En jij? Jij gaat samen met je familie en/of vrienden volledig zelf invulling geven aan de uitvaart. Je regelt alles zelf, organiseert, coördineert, hebt contact met leveranciers en instanties, kiest en betaalt verder alles zelf.

 

Wat mag je van ons voor dit eenmalige vaste bedrag verwachten?

(Dit bedrag betaal je direct bij het huisbezoek)

 • 1x een huisbezoek door een professionele uitvaartleider
 • Wensen en mogelijkheden bespreken
 • Advies
 • Mogelijke leveranciers, hun tarieven en adresgegevens
 • Je ontvangt een checklist zodat je niets vergeet
 • Je ontvangt van ons alle verplichte documenten
 • In combinatie met het huisbezoek ondersteunen wij je met de standaard laatste verzorging van je dierbare
 • Uiteraard kun je ons 24/7 bellen, mailen en appen voor advies in de week van de uitvaart

 

Voordelen voor klanten

 1. Praktisch, efficiënt en toch een persoonlijke uitvaart
 2. Technische ondersteuning door professionals bij de verzorging van de overledene.
 3. De uitvaart zelf kunnen regelen met de familie of vrienden
 4. De kosten van de uitvaart bestaan uit 1 adviesbedrag voor de uitvaartadviseur en de kosten voor de aankopen van diensten die je als dierbaren zelf regelt. Hierdoor kan de uitvaart in zijn totaliteit goedkoper uitvallen.
 5. Duidelijk en transparant.
 6. Hulpteksten voor het maken van een rouwkaart.
 7. Bij twijfel de mogelijkheid om extra diensten af te nemen. Dit is echter niet verplicht.

 

 Waarom zou je wel kiezen voor dit concept?

Denk hierbij aan: als je niet veel geld wilt of kunt besteden, als je het belangrijk vindt de gehele uitvaart zelf te regelen, als je op de dag van de uitvaart ook zelf de regie in handen wilt houden, als je zeker weet dat je tijd en ruimte hebt om een uitvaart volledig zelf te regisseren en als deze vorm bij jou past.

 

Waarom zou je juist niet kiezen voor dit concept, maar gebruik maken van een uitvaartorganisatie?

Hierbij kun je denken aan: als je het belangrijk vindt, de gehele uitvaart met behulp van professionele ondersteuning te regelen, als je op de dag van de uitvaart niet zelf de regie in handen wilt houden in verband met je eigen emoties, als je er met name wilt zijn voor je eigen dierbaren gedurende de week van de uitvaart en je niet bezig wilt houden met allerlei organisatorische zaken, als je een deel van de werkzaamheden zelf wilt doen en een deel in overleg met de uitvaartondernemer dan vraag je gewoon een offerte aan.

Je zult zien dat een uitvaart ook heel betaalbaar kan zijn als deze door een professional begeleid wordt, als je een verzekering hebt, die de gehele uitvaart financieel dekt, als je een verzekering hebt, die de gehele uitvaart financieel niet dekt, kun je kiezen voor zowel het nieuwe concept als voor het gebruik maken van aanvullende diensten.