Thuisopbaring

 

Het thuis opbaren van uw dierbare is dicht bij elkaar zijn

Het ritueel van opbaren biedt nabestaanden de gelegenheid om nog enige tijd in het bijzijn van hun dierbare te verblijven. Nadat de laatste verzorging is gedaan samen met u, kunt u in alle rust in besloten kring afscheid kunt nemen. Het opbaren kan plaatsvinden op bed of in een kist. In een kist opbaren is bijna altijd mogelijk. Uiteraard hangt het van de ruimte af.

Het prettige van een thuisopbaring is dat u zoveel u wilt bij de overledene kunt zijn. Er hoeft geen rekening gehouden te worden met de openingstijden van een rouwcentrum. Iemand ‘thuis’ hebben geeft een veilig en geborgen gevoel. De vertrouwde omgeving geeft nabestaanden alle gelegenheid om op eigen wijze afscheid te nemen.

Mocht u kiezen voor thuis opbaren, dan zullen wij er alles aan doen om dit voor u te realiseren. Wij helpen u hiervoor een ruimte in te richten en regelen de laatste verzorging. In de periode van opbaren maken we gebruik van speciale koelplaten, die het lichaam op de juiste temperatuur houden. Daarna komen we dagelijks bij u langs om de koeling te monitoren.

Combinatie van thuis en uitvaartcentrum

Verwacht u veel mensen die afscheid komen nemen en wilt u deze niet allemaal thuis ontvangen, dan kunt u ervoor kiezen om eerst thuis en erna buitenshuis op te baren. U hebt dan de mogelijkheid om samen met de direct nabestaanden in alle rust thuis afscheid te nemen, waarna de andere belangstellenden dat elders doen. Vanzelfsprekend zoeken wij samen met u naar een passende locatie hiervoor.