Service met een glimlach

 

Service en hospitality 

Dat bieden wij in alle onderdelen voor, tijdens en na een uitvaart. Hierbij ondersteunt door ons gehele team. Met name Joka Oldenbandringh voegt hier een geheel eigen dimensie op het gebied van catering & gastvrijheid aan toe.

“Alles wat niet in het standaardverhaal past. Ik zorg voor een vorm van gastvrijheid die van een uitvaart iets eigens maakt. Dat doe ik door goed te luisteren naar de wensen van de overledene en de nabestaanden en die te vertalen naar een verzorgd geheel waarbij alles kan.”

Van manager van een ***** hotel naar uitvaartzorg lijkt een kleine stap, maar is zo enorm groot blijkt nu. De intense emotie en verdriet verschild per familie en ik mag daar een onderdeel van zijn. Gastvrijheid is essentieel in mijn werk. Het is zo fijn om te zien dat een condoleanceavond ook heel bijzonder kan zijn. Onderscheidend? Ja, ontzorgen? Ja, heerlijk om te doen? Ja. Het is een eer om het te mogen doen. En ik wil er ook alles aan doen om het te laten slagen. De vele uitvaarten die ik heb mogen doen, kijk ik dan ook met gepaste trots op terug. Daarnaast ondersteun ik ook regelmatig  als assistent uitvaartleider bij een uitvaart en als gastdame in het afscheidshuis van Ilya uitvaartzorg te kunnen zijn.

“Want alleen koffie schenken doen we niet. We hebben altijd een thema. We zeggen niet voor niets  ‘’Beleef het verschil,, “Ach, suikerbrood, mijn vader was er gek op”

De uitvaart is op de dag zelf het punt waar iedereen naar toeleeft, waar de emoties hoog zitten, waar nog een laatste woord over de overledene gezegd kan worden, waar diegene er nog even is. Daarna volgt de ontlading, samen met vrienden en familie napraten, de start van de verwerking. Maar in de voorbereiding kun je vaak niet verder kijken dan de uitvaart. Met een beetje aandacht kun je ook van de condoleance iets eigens maken, net als een mooi dessert als afsluiting van een gedenkwaardig menu.

Koffie en het verplichte stukje cake in de koffiekamer na afloop van de uitvaart, wie kent het niet. Er is ook niks mis met die keuze als die maar bewust wordt genomen. Voor elk budget is iets mogelijk en juist door een kleine persoonlijke toevoeging krijgt het iets persoonlijks. “Ach, suikerbrood, papa was er gek op, boterkoek typisch onze zus” De vooravond van de uitvaart hebben wij laatst bij mensen thuis gedaan, met als verzoek koffie, thee en cake en chocolade. Voor deze mevrouw en haar 70 gasten hebben wij een koffiebar gemaakt met 3 Senseo apparaten met drie soorten koffie. Het is een kleine variatie op het thema. Uiteraard was haar huis weer spik en span toen wij weggingen.In een kerk hebben wij de gehele aankleding verzorgt en de familie wou graag zelf de lekkernijen verzorgen, geen enkel probleem, de familie staat centraal.

Bij mijn eigen vader hebben wij de condoleance thuis gedaan, hij was een Bourgondiër in hart en nieren. Een cateraar heeft de high tea verzorgt en wij hebben papa’s wijnkelder iets uitgedund. Maar thuis was het ook juist fijn voor mijn moeder, zij voelde zich daar iets zekerder, meer op haar gemak.

 

Veel is mogelijk en misschien meer dan u denkt.