Passende keuzes voor de uitvaart

Het regelen van een uitvaart brengt veel keuzes en beslissingen met zich mee. Misschien weet u precies wat u wilt, wellicht bent u nog op zoek naar inspiratie en mogelijkheden. Op deze pagina vertellen wij u een klein beetje van wat mogelijk is. Het is zeker geen compleet verhaal. U kunt ook contact met ons opnemen voor een vrijblijvende afspraak. Vaak is er meer mogelijk dan u denkt.

En bent u verzekerd bij Yarden, Dela, Monuta, bent u niet verplicht om de uitvaart door hen te laten verzorgen. Wij regelen dat met de verzekeraar.

Er zijn veel keuzes te maken voor een uitvaart.

Ilya uitvaartzorg helpt u graag op weg. Dat kan ook al voordat uw dierbare komt te overlijden. Uit ervaring weten dat als alles vooraf is geregeld dat rust geeft. 

Bel ons voor een begroting die 5 jaar geldig is. Een volledig verzorgde crematie in Arnhem en omgeving vanaf €3100.

Bekijk deze pagina voor de mogelijkheden.

Voorbereiding

Als het om uw eigen uitvaart gaat is het fijn om invloed te hebben op de keuzes die gemaakt worden. U kunt uw wensen vastleggen in een wensenboekje waar alle onderwerpen die geregeld kunnen worden, vermeld staan.

Wij adviseren om uw keuzes te bespreken met uw naasten. Denkt u ook aan het schrijven van een levensverhaal, keuze van muziek, een bijzondere uitvaartlocatie. 

Het geeft rust als het vooraf geregeld is.

 

Begraven of Cremeren?

Begraven of cremeren? Iedereen stelt zich deze vraag wel eens. Het antwoord hierop hangt dikwijls samen met tradities, religie, wat goed voelt, een tastbare plek om naar toe te kunnen of juist om nog iets van iemand in je nabijheid te hebben. 

Bij het maken van een keuze zijn de kosten ook belangrijk. Laten we wel wezen, een crematie is een stuk goedkoper dan begraven.

Lees meer begraven en cremeren.

 

Goedkope Crematie

In de regio Arnhem is het mogelijk om voor een laag tarief de crematie op zeer waardige manier te laten plaatsvinden. U kunt dan kiezen voor een locatie die voor u belangrijk is en vervolgens vindt de crematie met de naasten plaats in crematorium Heteren. De totale kosten zijn beduidend lager en u heeft meer tijd en rust voor de plechtigheid omdat u niet afhankelijk bent van standaardtijden in een aula van een crematorium. 

Natuurlijk kunt u ook kiezen voor een waardig afscheid in een aula van een crematorium of begraafplaats. De uitvaart kan gehouden worden in een aula van een crematorium of begraafplaats, of in een kerk. Maar er zijn meer mogelijkheden. Denkt u aan een (favoriet) restaurant of café, op een buitenlocatie of wellicht bij u thuis. Is er een plek waar de overledene graag was? Laat u inspireren door de volgende locaties. Ilya uitvaartzorg denkt graag met u mee.

Lees meer over de mogelijkheden voor een bijzondere uitvaartlocatie.

Natuurbegraven betekent eeuwige rust

Misschien heeft u er al eens over nagedacht: een laatste rustplaats in de natuur. Hoe werkt dat precies? En wat komt er kijken bij het kiezen van een eigen plekje? Lees meer over natuurbegraven.

Opbaring

Opbaren is mogelijk in een uitvaartcentrum bij u in de buurt of (bij u) thuis. Daarnaast kunt u ook gebruik maken van het afscheidshuis van Ilya uitvaartzorg in Elst (gld). Wij hanteren één tarief voor de opbaring in het afscheidshuis ongeacht het aantal bezoeken. Bij opbaring thuis komen wij dagelijks langs.

Lees meer over thuis opbaren.

Ilya uitvaartzorg helpt u graag op weg.

Laatste verzorging

De laatste verzorging van de overledene gebeurt in samenspraak met de naasten. Samen bepalen zij wie de laatste verzorging uitvoert; de naasten, de uitvaartondernemer of de naasten met de uitvaartondernemer. U kunt ook voor kiezen voor een lichte balseming van het lichaam, er hoeft dan geen koeling gebruikt te worden, dit heet thanatopraxie.

Lees verder over thanatopraxie.

Natuurbegraven betekent eeuwige rust

De uitvaart kan gehouden worden in een aula van een crematorium of begraafplaats, of in een kerk. Maar er zijn meer mogelijkheden. Denkt u aan een (favoriet) restaurant of café, op een buitenlocatie of wellicht bij u thuis. Is er een plek waar de overledene graag was? Laat u inspireren door de volgende locaties.

Ilya uitvaartzorg denkt graag met u mee naar een bijzondere uitvaartlocatie.

Begeleiding tijdens de plechtigheid

De plechtigheid kan geleid worden door een kerkelijk voorganger, door een uitvaartspreker of iemand uit de naaste kring van de overledene. Medewerkers van Ilya uitvaartzorg kunnen ook de plechtigheid begeleiden en spreken namens de naasten. Desgewenst maken wij samen met u het levensverhaal en wordt dit voorgedragen passend bij het karakter van de overledene. 

Ilya heeft eigen sprekers, maar het is ook mogelijk om Jan-Martin Berghuis in te zetten. Hij is zeer ervaren in het begeleiden van uitvaarten. Dit doe hij op een zeer persoonlijke wijze.

Kist, lijkwade of baarplank

Er zijn veel mogelijkheden, zowel in materiaalkeuze als in prijsklasse. Een standaard of luxe kist, een lijkwade, een baar of een zelfgemaakte kist. Alles kan, mits u zich aan een aantal wettelijke bepalingen houdt qua afmetingen en materiaalkeuze. We hebben kisten die beschilderd kunnen worden en uiteraard kunt u de kist ook beplakken met foto’s. 

We hebben vier standaard kisten in ons assortiment. De prijs is € 398 inclusief bezorgkosten en het kisten van de overledene door twee medewerkers van Ilya uitvaartzorg.

Bekijk hier ons assortiment uitvaartkisten.

Rouwvervoer

In het rouwvervoer kan en mag steeds meer. Naast de “standaard” kunt u ook denken aan paard met rouwkoets/wagen, motor, vrachtwagen, bakfiets en vervoer in een caravan. Ook kunt u kiezen voor een rouwauto in een andere kleur dan zwart of grijs. Om kosten te besparen kunt u ook kosteloos gebruik maken van onze eigen zilvergrijze rouwbus.

Bekijk de pagina rouwvervoer voor de mogelijkheden.

Drukwerk

Met drukwerk kunt u een persoonlijke tint geven aan de uitvaart. U kunt kiezen voor een eigen ontwerp of een keuze maken uit ons aanbod. Wilt u een afbeelding van een schilderij dat al jaren aan de muur hangt, wij zorgen dat deze haarscherp op de kaart afgebeeld wordt. De tekst op de kaart kunt u geheel volgens uw eigen wens bepalen of een tekst kiezen uit ons standaard aanbod.

Rouwkaarten, gedachtenisprentjes, dankbetuigingen en een advertentie voor plaatselijke tot landelijke dagbladen kunnen wij voor u verzorgen. Vanzelfsprekend ontvangt u deze documenten ook digitaal, zodat deze eenvoudig te verspreiden zijn via digitale media (e-card). We kunnen voor het overlijden een proefdruk laten maken zodat uw dierbare dit nog kan zien. Uiteraard is dit kosteloos.

Bloemen

Kiest u voor één symbolische bloem op de kist of voor een kist vol bloemen? Ongeacht uw keuze, iedere bloem is een stille getuige van medeleven.

Wij adviseren om naar uw eigen bloemist te gaan die u misschien al jaren kent. Uit ervaring weten dat het fijn is om ook zelf nog iets te doen. Maakt u wel even een afspraak met de bloemist, dan nemen ze de tijd voor u.

Ilya uitvaartzorg werkt natuurlijk ook samen met een goede bloemist, wij kunnen het bloemstuk ook voor u regelen.

Onze vaste bloemist is Bloem-Id te Elst, goede kwaliteit en heel creatief.

Muziek

Muziek is een persoonlijke en waardevolle toevoeging aan het afscheid. Misschien heeft de overledene zelf al muziek uitgekozen. Misschien mogen de nabestaanden dat doen. Hoe dan ook, muziek onderstreept de speciale momenten in het leven van de overledene, roept herinneringen op en kan troost bieden aan de nabestaanden.

Wij regelen dat de muziek op een professionele manier wordt afgespeeld. Indien nodig nemen wij onze eigen apparatuur mee. Als u muziek bij het graf wilt, regelen wij dat voor u. 

Wij werken samen met onze eigen uitvaartzangers Simara van der List.

Lees meer over muziek bij de uitvaart

 

Gastvrijheid

“Koffie en het verplichte stukje cake in de koffiekamer na afloop van de uitvaart, wie kent het niet? Er is ook niks mis met die keuze als die maar bewust wordt genomen. Voor elk budget is iets mogelijk en juist door een kleine persoonlijke toevoeging krijgt het iets persoonlijks.” Deze tekst is van Joka, zij verzorgt catering op een bijzondere locatie of in het afscheidshuis van Ilya uitvaartzorg.

Lees meer over de catering mogelijkheden bij de uitvaart.

Foto en video

Wij kunnen voor u foto’s en video-opnames maken tijdens de plechtigheid. 14 Dagen na de uitvaart ontvangt een CD met de afbeeldingen en opnames.

U betaalt hiervoor geen kosten!

Kosten

De kosten voor begraven verschillen enorm en zijn hoger dan de kosten van een crematie. Mede om deze reden kiezen mensen steeds vaker voor cremeren. Voor een laag bedrag heeft u een volledige uitvaart met plechtigheid en rouwbezoek in ons prachtige sfeervolle uitvaarcentrum in Elst.
Een volledige crematie in de regio Arnhem is al mogelijk voor € 3100.