Overlijden van Jongeren

Helaas overkomt het sommigen van ons. Het kind overlijdt eerder dan de ouder of verzorger.
Naast uw eigen verdriet en eventueel het verdriet van het gezin, vrienden en kennissen en ook de rest van uw naaste familie, heeft u ook zelf nog een enorme taak te vervullen.
Graag helpen wij u om deze taak te verlichten.

Omdat jongeren en ook jongvolwassenen vaak niet stilstaan bij de dood en wat daarin hun wensen en mogelijkheden zijn, geeft dit een extra zware taak aan de nabestaanden.

U zit middenin uw verdriet en ongeloof, maar graag begeleid en ondersteun ik u hierin.
Door samen met u in gesprek te gaan. En met eventueel vrienden of familieleden.
Om zo samen te zoeken naar een waardig en een respectvol afscheid.

School, opleiding en social media speelt hierbij een grote rol. Jongeren zijn bijna overal op te vinden en hebben vaak vrienden en kennissen waar u niet van af wist. Zo kan het zijn dat het nieuws van het overlijden u “inhaalt”. Maar het inzetten van deze contacten kan ook juist een manier zijn om het overlijden bekend te maken. Ook bij het verwerken van het overlijden speelt social media een zeer grote rol: het creĆ«ert verbondenheid bij de jongeren, die zich vaak zeer betrokken voelen bij het overlijden. Het is belangrijk om ook deze groep bij het afscheid en de uitvaart te betrekken, maar op welke manier is uiteraard geheel naar de wensen van u en uw kind.

Bij een verwacht overlijden zijn de wensen vaak al van tevoren besproken. Als de jongere al een aantal dingen weet over wat hij of zij wil, kunnen ze zelf een aantal dingen vastleggen. Door samen met u en de jongere deze wensen te bespreken, geeft dat al een bepaalde rust. Dit geeft ook de benodigde ruimte voor u om afscheid te nemen.


Meer weten over alle mogelijkheden voor een begrafenis of crematie voor een jongere?
Neem nu contact met ons op en ontvang vrijblijvend advies