Ontmoet ons team

De visie van Ilya is het verschil maken

Ilya uitvaartzorg is uniek binnen de uitvaartzorg. Door te kiezen voor een zeer persoonlijke en oprechte interesse in mensen onderscheiden wij ons. Ieder mens is anders en dus is de uitvaart ook anders. Wij maken het verschil in de details en daar gaan we ver in. En dat doen we zonder extra kosten.

Ilya uitvaartzorg laat zien dat het anders kan, door in elk gesprek de vele mogelijkheden aan u voor te leggen. Om zo een bijzondere en passende uitvaart te realiseren. Zo maken we samen het verschil.

Ilya werkt met een klein, betrokken team van 9 eigen vaste medewerkers in diverse regio’s in midden Nederland. De gedrevenheid, persoonlijke aandacht en het inlevingsvermogen van onze uitvaartleiders en assistenten maken de ondersteuning, zorg en begeleiding echt persoonlijk.

reinier en gerda gort

Reinier en Gerda Gort-Veuger

Reinier en Gerda Gort-Veuger zijn het gezicht van Ilya uitvaartzorg. Met een vast team van betrokken, ervaren medewerkers verzorgen wij met passie, samen met u, de uitvaart.

In 2011 zijn wij gestart met Ilya uitvaartzorg. Het was voor Reinier een langgekoesterde wens om uitvaartondernemer te worden. Jaren geleden heeft hij in de ouderenzorg gewerkt, een branche waar ik hele goede herinneringen aan heb. Deze ervaring gaf mij een extra stimulans om uitvaartondernemer te worden.


Mijn grote steun en toeverlaat is Gerda. Naast haar baan als verpleegkundige op een spoedeisende hulp, ondersteunt zij Ilya uitvaartzorg waar nodig. Na ruim 700 uitvaarten kunnen we wel zeggen dat het starten van een eigen bedrijf een goede keuze was. De eer hebben om zo dicht bij mensen te komen en het vertrouwen krijgen vinden we nog altijd zeer speciaal

Linda Ruitenbeek

Uitvaartleidster locatie Zwolle

Mijn naam is Linda Ruitenbeek, 33 jaar, getrouwd en moeder van een dochtertje. In het dagelijks leven werk ik als secretaresse bij een grote mbo-opleider in Zwolle.

Sinds kort maak ik ook deel uit het van Ilya team in Zwolle. Van jongs af aan ben ik door mijn ouders meegenomen naar condoleances en uitvaarten. Elke uitvaart is anders. Elke persoon is tenslotte anders.

Ik wil graag die bijdrage leveren aan een persoonlijke uitvaart. Er is tegenwoordig veel mogelijk. Ook wil ik graag uw luisterend oor zijn, maar u ook helpen organiseren van alle facetten die bij een overlijden komen kijken. Ik ga graag een stapje verder om het verschil te kunnen maken, om u het verschil te laten beleven in deze emotionele periode door ‘er te zijn’.
Dat zit tenslotte in onze genen. We heten niet voor niets ‘Ilya’ (er zijn)

jeanne abbing vreugdenhil

Jeanne-Abbing Vreugdenhil

Uitvaartassistent

Mijn naam is Jeanne Abbing-Vreugdenhil en ik ben de senior bij Ilya-uitvaartzorg.
Het werk in de uitvaart geeft me veel voldoening. Het contact met de mensen die een dierbare hebben verloren, het proberen tot steun te zijn voor hen in deze moeilijke tijd, door samen de uitvaart tot een respectvol geheel te maken, maakt dat je weet waarvoor je het doet.

Bij de laatste verzorging is niet altijd in alles even “leuk” bij wat je tegenkomt, maar wanneer het klaar is en de nabestaanden vaak verrast zijn hoe mooi hun dierbare er nu bijligt, dan ben je blij met het werk dat je hebt kunnen doen.

Kortom: ik wil er zijn voor u en samen met u het verzorgen en het regelen van de uitvaart van uw dierbare tot een goede en respectvolle gebeurtenis te laten zijn, waarvan u later, ondanks het gemis, toch mooie herinneringen overhoudt.

Samantha Stuart

Uitvaartleidster locatie Elst/Nijmegen

Mijn naam is Samantha Stuart, ik ben 28 jaar en ik woon in Elst. Ik ben werkzaam in de ouderenzorg en doe dit werk met veel plezier en liefde. In 2019 heb ik de bijzondere kans gekregen om naast mijn huidige baan bij Ilya uitvaartzorg Elst/Nijmegen te mogen werken als uitvaartleidster. Twee verschillende kanten van het geven van zorg die goed samen te combineren zijn. Ik wil mijn ervaring met mensen op een andere manier inzetten en er zijn voor familie en naasten en helpen waar nodig is.

Graag wil ik mijn bijdrage leveren in een mooi, waardig en persoonlijk afscheid en samen kijken wat mogelijk is. Je kunt kiezen voor een uitvaart in een aula maar ook bij het water, in het bos of een andere plaats die een bijzondere betekenis heeft. Er is in deze tijd veel mogelijk. Een mooie herinnering meegeven daar doe ik het voor.

florien berendsen uitvaartverzorger nijmegen elst
Jan Stuart uitvaartbegeleider

Jan Stuart

Uitvaartassistent

Mijn naam is Jan Stuart en ik kom uit Elst. Ik ben werkzaam sinds 2020 bij Ilya uitvaartzorg Nederland. Heel bijzonder is dat mijn dochter Samantha ook al een aantal jaren werkzaam is bij ilya. Voorheen was ik werkzaam als treinmachinist en na mijn pensioen ben ik begonnen bij Ilya uitvaart als uitvaartassistent. Ik word ingezet waar nodig en dat maakt het werk zo bijzonder.


Ik heb zelf ervaren hoe belangrijk hoe is het is om een goede begeleiding bij een overlijden te krijgen. Hierbij is het erg belangrijk om samen in gesprek te gaan om herinneringen op te halen van de overledene en tot een mooi afscheid te komen. Dat ik hieraan zelf aan mee mag werken vind ik er bijzonder.

Florien Berendsen Ilya uitvaartzorg

Florien Berendsen

Uitvaartleidster locatie Elst/Druten

Mijn naam is Florien Berendsen. Sinds enige tijd maak ik deel uit van een bijzonder team, het team van Ilya uitvaartzorg.

Een lang gekoesterde wens kwam hiermee uit. Een wens om het laatste deel van iemands bestaan persoonlijk, passend en gedenkwaardig te maken.

Al wat rest na het verlies van een dierbare, zijn onuitwisbare herinneringen aan deze dierbare. Herinneringen waarvan de uitvaart ook een belangrijk gedeelte is. Het is het begin van een heftige en emotionele periode voor de mensen die achterblijven, het begin van een rouwproces. Het geeft een dankbaar gevoel dit afscheid samen te mogen regelen.