Natuurbegraven is Eeuwige rust

Misschien heeft u er al eens over nagedacht: een laatste rustplaats in de natuur. Hoe werkt dat precies? En wat komt er kijken bij natuurbegraven en het kiezen van een eigen plekje?

Kies uw plek zelf vooraf uit: Een mooie plek onder een oude, statige eik, aan een bosrand, of juist in het open heideveld. Bij natuurbegraven bent u vrij om zelf een eigen plek voor de kist of urn te kiezen, in een speciaal daarvoor bestemd natuurgebied.
Verzekerd van eeuwige grafrust: Met een plek op onze natuurbegraafplaats bent u verzekerd van eeuwige grafrust, zonder bijkomende kosten voor grafonderhoud of -verlenging. Zo komen uw nabestaanden later niet voor moeilijke beslissingen te staan over de plek. De gekozen plek is ook écht van u. U ontvangt een natuurgrafakte met de exacte coördinaten van de plek.
Op onze natuurbegraafplaatsen kunt u kiezen voor een gedenkteken in de vorm van een houten boomschijf met persoonlijke inscriptie. Andere monument zijn niet toegestaan. Het is verplicht gebruik te maken van een massief houten ongelakte kist met houten handvaten.

 

Ligging

Er zijn plekken in het open veld en in het bos beschikbaar. Het is mogelijk om meerdere plekken naast elkaar te reserveren.

 

Natuurlijk afbreekbaar materiaal

Op een natuurbegraafplaats kunt u een natuurgraf reserveren voor uzelf. Voor een begrafenis in een kist, mand of wade of voor een begrafenis van een urn of de as. Dit gebeurt van natuurlijk afbreekbaar materiaal. In het gebied mag geen as uitgestrooid worden.

 

Urninlage

In een natuurgraf is ruimte om een extra urn te begraven. Wanneer u hiervoor kiest en de tenaamstelling direct vastlegt, kan deze urn op een later moment bijgeplaatst worden.

 

Herbegraven

Herbegraven is mogelijk op een natuurbegraafplaats; Als u hier meer over wilt weten, neem dan contact op met Ilya uitvaartzorg.

 

Betalen voor de natuurbegraafplaats

U betaalt eenmalig voor het eeuwigdurend grafrecht van de plek. Dit is exclusief de begraafkosten, die eventueel ook later kunnen worden voldaan. Betalen in termijnen is ook mogelijk.

Uitvaartverzekering

Ook met een uitvaartverzekering kunt u bij ons een plek in de natuur vastleggen. Omdat een verzekering vaak niet bij leven uitkeert, betekent dit afhankelijk van de verzekering dat de kosten (gedeeltelijk)achteraf worden vergoed. Voor meer informatie adviseren we om contact op te nemen met uw eigen verzekeraar.

 

Wat kost natuurbegraven?

De tarieven voor natuurbegraven zijn voor 2019 als volgt:
Plek van begraven€ 4250 per persoon
Met een gedenkboom€ 4750 per persoon
Urninlage € 800 per persoon
Begraafkosten€ 550 per persoon
De genoemde tarieven zijn een indicatie en afhankelijk van de gekozen lokatie.