Natuurbegraven is eeuwige rust

Misschien heeft u er al eens over nagedacht: een laatste rustplaats in de natuur. Hoe werkt dat precies? En wat komt er kijken bij natuurbegraven en het kiezen van een eigen plekje? Er komen steeds meer meer natuurbegraafplaatsen in Nederland, O.a. Heidepol in Arnhem en Koningssakker Arnhem.

Kies uw plek zelf vooraf uit
Een mooie plek onder een oude, statige eik, aan een bosrand, of in het open heideveld. Bij natuurbegraven bent u vrij om zelf een eigen plek voor de kist of urn te kiezen, in een speciaal daarvoor bestemd natuurgebied.

Verzekerd van eeuwige grafrust
Met een plek op een natuurbegraafplaats bent u verzekerd van eeuwige grafrust, zonder bijkomende kosten voor onderhoud of -verlenging. Zo komen uw nabestaanden later niet voor moeilijke beslissingen te staan over de plek. De gekozen plek is ook écht van u. U ontvangt een natuurgrafakte met de exacte coördinaten van de plek.

Op natuurbegraafplaatsen kunt u kiezen voor een gedenkteken in de vorm van een houten boomschijf met persoonlijke inscriptie. Andere monumenten zijn niet toegestaan. Het is verplicht gebruik te maken van een massief houten ongelakte kist met houten handvatten.

Natuurbegraven kent slechts eenmalige kosten

Geen terugkerende kosten voor de begraafplaats. Natuurbegraven is voor eeuwig.

Ligging

Er zijn plekken in het open veld en aan de bosrand beschikbaar. Het is mogelijk om meerdere plekken naast elkaar te reserveren.

 

Natuurlijk afbreekbaar materiaal

Op een natuurbegraafplaats kunt u een natuurgraf reserveren voor uzelf. Voor een begrafenis in een kist, mand of wade. Of voor een begrafenis van een urn met de as. Dit gebeurt van natuurlijk afbreekbaar materiaal. In het gebied mag geen as uitgestrooid worden.

 

Urninlage

In een natuurgraf is ruimte om een extra urn te begraven. Wanneer u hiervoor kiest en de tenaamstelling direct vastlegt, kan deze urn op een later moment bijgeplaatst worden.

 

Herbegraven

Herbegraven is mogelijk op een natuurbegraafplaats; Als u hier meer over wilt weten, neem dan contact op met Ilya uitvaartzorg.

 

Betalen voor de natuurbegraafplaats

U betaalt eenmalig voor het eeuwigdurend grafrecht van de plek. Dit is exclusief de begraafkosten, die eventueel ook later kunnen worden voldaan. Betalen in termijnen is ook mogelijk.

Uitvaartverzekering

Ook met een uitvaartverzekering kunt u bij ons een plek in de natuur vastleggen. Omdat een verzekering vaak niet bij leven uitkeert, betekent dit afhankelijk van de verzekering dat de kosten (gedeeltelijk) achteraf worden vergoed. Voor meer informatie adviseren we om contact op te nemen met uw eigen verzekeraar.

Wat kost natuurbegraven?

De tarieven voor natuurbegraven zijn voor 2021 als volgt:

Plek van begraven             € 4300 PP
Met een gedenkboom      € 4800 PP
Urninlage                             €    800 PP
Begraafkosten                    €    550 PP

De genoemde tarieven zijn een indicatie en afhankelijk van de gekozen lokatie.