Live muziek tijdens Uitvaart

live muziek bij uitvaart

Aan mij de eer om voor de website van Ilya Uitvaartzorg de eerste blog te schrijven. Waar moet het dan over gaan? Welk onderwerp kies je? Je kunt over veel onderwerpen je licht laten schijnen. Uitvaartkisten, bloemen, de catering, de medewerkers, dat we jouw uitvaart kunnen verzorgen ook als je niet of elders verzekerd bent, enzovoort enzovoort.

Ik heb echter gekozen om deze eerste blog aandacht te besteden aan iets wat echt mijn passie is. Live muziek tijdens de uitvaart. Uiteraard kun je voor tijdens de plechtigheid, dienst (of hoe je het ook maar wilt noemen) kiezen uit een rijke collectie aan muziek van een cd of andere geluidsdrager. Dat kan klassiek zijn of juist popmuziek of…, tja je kunt eigenlijk alles draaien als het maar past bij degene die is overleden.

Wat mij persoonlijk altijd erg aanspreekt is het feit dat je er ook voor kan kiezen om mensen live muziek te laten maken tijdens een uitvaartplechtigheid. Het kan zijn dat je kiest voor het kleine klassieke ensemble dat de lievelingsmelodieën van je overleden dierbare speelt. Of je laat je nichtje live spelen op haar blokfluit. En verder kan alles wat er tussen zit. En nog wel meer.

Wij zijn bij Ilya Uitvaartzorg erg blij dat we een duo hebben dat liederen op verzoek kan vertolken. Het duo bestaat uit Reinier op gitaar en Wendy die zingt. Omdat het uiteraard een puur geluid oplevert hebben we gekozen om onszelf “Puur” te noemen.
Wat is het geweldig om het lievelingslied van de overledene nog een keer te kunnen laten horen. Of juist een lied waaraan de nabestaanden een mooie herinnering aan hebben. En wat is het mooi om steeds weer te horen dat mensen positief verrast zijn door het resultaat.

Het is een uitdaging om voor elke familie die van onze diensten gebruik wil maken elke keer opnieuw een mooi lied in te studeren. Mensen hebben uiteenlopende smaken en ons is nagenoeg niks te gek. Klassiek, jazz, pop, u vraagt……wij draaien. We doen daar in ieder geval ons best voor.

Hoe mooi zou het zijn als je een begrafenisondernemer heeft die zelf de muziek zou verzorgen? Wij nodigen je uit om van ons gebruik te maken. Dat vinden wij allemaal extra mooi…