Elders verzekerd voor uw uitvaart?

Heeft u een Uitvaartverzekering bij Dela, Monuta, Yarden, Ardanta of Nationale Nederlanden?
Dat is geen probleem! U mag gewoon uw uitvaart door Ilya uitvaartzorg laten verzorgen. Wij regelen het met uw verzekering.

Wilt u extra diensten bij uw huidige uitvaartverzekering? Vaak moet u dan fors bijbetalen. Bij Ilya uitvaartzorg ontvangt u meer diensten voor minder geld.

Maar weet u ook waar u recht op hebt en hoeveel ruimte er is om zelf dingen te beslissen?

Uw uitvaartverzekering is niet bindend

Ongeacht waar u een uitvaartverzekering heeft afgesloten, u bent vrij in de keuze voor een uitvaartondernemer. Daarvoor bent u niet gebonden aan uw verzekeraar. Er zijn veel misverstanden hierover, maar mocht u een verzekering hebben afgesloten bij onderneming A en u laat uw uitvaart liever verzorgen door onderneming B, dan kan dat. Ook bij ilya uitvaartzorg uiteraard. In zo’n geval nemen wij contact op met de verzekeraar en zorgen voor de verdere afhandeling.

Ilya uitvaartzorg hanteert eerlijke tarieven

Een gemiddelde crematie kost geen €7000.

Er zijn twee soorten verzekeringen die we graag willen toelichten.

Kapitaalverzekering

Bij een kapitaalverzekering keert de verzekering een vooraf vastgesteld geldbedrag uit. Met dat bedrag betaalt u een gedeelte of de gehele nota van de uitvaartonderneming naar keuze. Indien u wenst zoeken wij uit wat de bedragen zijn en waar er verzekeringen lopen. Dat kunnen ook hele oude polissen zijn die bij u misschien niet bekend zijn. Wij zoeken dat kosteloos voor u uit.

Naturaverzekering

Een naturaverzekering geeft u recht op een pakket diensten en goederen. Vooral verzekeraars wekken de indruk dat u bent gebonden aan een bepaalde uitvaartondernemer. Waarom? Gewoon omdat er onderling (prijs)afspraken zijn gemaakt of omdat de verzekeraar zelf deel uitmaakt van een grote uitvaartmaatschappij.

Heeft u een naturaverzekering en kiest u toch voor een eigen uitvaartondernemer? Dan geeft de verzekeraar u een beperkt bedrag voor het pakket aan diensten en goederen dat u had ‘moeten’ afnemen. De naturaverzekeraar rechtvaardigt dit door te wijzen op extra kosten die voortkomen uit de voorkeur voor een ‘eigen’ uitvaartondernemer. Met deze ondernemer heeft de verzekeraar geen scherpe prijsafspraken kunnen maken.

Ongunstig?

Toch is dit precies de bedoeling. Onder de streep blijkt het ‘scherp geprijsde voordeel’ van de naturaverzekering compleet te verdampen omdat het pakket ‘diensten en goederen’ lang niet alles vergoedt. En dat betekent: achteraf bijbetalen. Aan elke aanpassing of toevoeging hangt een prijskaartje. Bij een uitvaart op maat kan dat aardig oplopen. Ilya uitvaartzorg doet hier niet aan mee.

Vrijblijvend advies

Ilya Uitvaartzorg is er voor iedereen, verzekerd of onverzekerd. Op geen enkele manier zijn wij gebonden aan een verzekeringsmaatschappij. Daarom kunnen we u een onafhankelijk advies garanderen, een advies passend bij de uitvaart die u voor ogen hebt. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Dan bespreken we de mogelijkheden en maken een precieze kostenberekening. Met ilya uitvaartzorg bent u verzekerd van een aantrekkelijk aanbod diensten en eerlijk, transparant en financieel advies.