Duurzame uitvaartkisten via Staatsbosbeheer

groene uitvaartkist

Investeer jij ook al in de natuur en duurzaam bosbeheer? Dat kan namelijk ook via je uitvaartkist of urn. Door middel van de Groene Uitvaartkisten. Er zijn er drie. “De Den”, “De Beuk” en “De Populier”. Deze duurzame Uitvaartkisten zijn gemaakt van Hollands hout afkomstig uit de bossen van Staatsbosbeheer en met zorg gemaakt door onze leverancier en samenwerkingspartij DZU-uitvaartkisten in Apeldoorn.

Op de foto staat “De Den”. Deze bijzondere uitvaartkist, met een eenvoudig doch krachtig ontwerp, is gemaakt van Hollands Grenenhout afkomstig van de grove Den. Deze kist past uitstekend in een Groene Uitvaart en wordt ook op alle natuurbegraafplaatsen geaccepteerd.

De Den uitvaartkist heeft een eenvoudige uitstraling waarbij de deksel is voorzien van een bijzondere puzzelsluiting. Deze kist is uiteraard voorzien van het FSC-keurmerk

Waarom dit speciale concept?

Voor elke verkochte uitvaartkist en urn gaat het aangegeven bedrag naar Staatsbosbeheer als donatie voor duurzaam bosbeheer. Dit bedrag is al verrekend in uw verkoopprijs. Verder wordt er een boom geplant voor iedere kist en gaat er een bijdrage naar de Stichting Natuurlijk Herdenken voor een asverstrooiing in de natuur.

Meneer J was altijd zeer begaan met de natuur en wilde graag begraven worden op een natuurbegraafplaats. Het is zeer logisch dat meneer J. ons vroeg een geheel houten kist te leveren. Maar welke dan?
Toen wij dit concept uitgelegd hadden was het duidelijk voor hem. Met een grote glimlach zei hij:
“wat fijn dat ik na mijn dood toch nog iets goeds kan doen en iets toe kan voegen aan de natuur.” En even later….
“Hoe bijzonder dat er voor mij een nieuwe boom geplant wordt. Dat vind ik een fijne gedachte”.

 

duurzame begraafkist staatsbosbeheer

Meer weten? Interesse in duurzame uitvaartkisten “de Den”, “de Beuk” en/of “Populier” Vraag het ons.
Wij kunnen je er meer over vertellen en je dit ook laten zien.