Crematorium Zwolle

Alles over de crematie op een rijtje

Wij, van Ilya uitvaartzorg, helpen je graag bij het regelen van een crematie in de omgeving Zwolle. Dit is mogelijk bij crematorium Kranenburg aan de Kranenburgweg 9, 8024 AC in Zwolle. Hieronder informeren we je over een aantal zaken.

Ligging
Het crematorium is gelegen aan de rand van het bijzondere natuurgebied op voormalig landgoed Kranenburg in Zwolle Noord. Het crematorium is goed bereikbaar en ligt praktisch naast afslag 20 van de snelweg A28. Zo ben je binnen 5 minuten na het verlaten van de snelweg, van zowel de richting Hattem, Kampen als Groningen en Staphorst, aanwezig.

Geschiedenis
Crematorium Kranenburg werd sinds 1984 in gebruik genomen. Het complex ligt centraal in tussen de bossen op het voormalige landgoed ‘Kranenburg’ in Zwolle. Dit landgoed wordt sinds 1933 ook gebruikt als begraafplaats. Het crematorium werd gebouwd in opdracht van ‘Monuta’ en ‘de Facultatieve Groep’.

Geen crematie in een lege aula of kille koffiekamer

Verschillende crematoria mogelijk

Er is veel meer mogelijk zonder extra kosten

Elders verzekerd? Geen probleem!

Offerte voor crematie is maar liefst 5 jaar geldig

Verschil door creativiteit

Beleef het verschil!

De aula
Het crematorium beschikt over een royale aula waar 150 gasten kunnen zitten en de ruimte is groot genoeg voor ongeveer 450 gasten. Ondanks dit aantal blijft de ruimte toch intiem. Het crematorium is zo ingericht dat elke uitvaart, ongeacht religie of culturele achtergrond, plechtig en met respect kan verlopen. Zo is er veel mogelijk om de plechtigheid naar je eigen wensen in te richten. Denk bijvoorbeeld aan bloemen, slingers, schilderijen en live muziek. Voor een kerkdienst kun je o.a. gebruik maken een altaar, bijbel en wijwater.
Naast een piano en orgel beschikt het crematorium ook over een uitgebreid muziekassortiment om te laten horen tijdens de plechtigheid. Wilt u dat er opnames van de plechtigheid worden gemaakt? Geen probleem! Het crematorium beschikt over alle benodigde apparatuur om je, na afloop van de uitvaart, de opnames direct mee te geven.

De foyer
Na afloop van de plechtigheid is het mogelijk om, samen met je gasten óf met een select gezelschap, samen te komen in de foyer. De mogelijkheden zijn uitgebreid. Zo kun je kiezen voor een kop koffie met een broodje, maar ook voor een uitgebreide borrel of tapasbuffet. Wij vragen graag de mogelijkheden voor je na.

De crematie
De crematie wordt op zeer zorgvuldige werkwijze uitgevoerd volgens strikte wet- en regelgeving. Nabestaanden kunnen, na een ceremonie, de overledene begeleiden naar de crematie en aanwezig zijn bij de invoer. Dit is mogelijk met maximaal 10 personen.

Heeft u naar aanleiding van bovenstaande nog vragen? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 085-0653272 of via info@ilya-uitvaartzorg.nl. Wij helpen u graag verder!

Neem nu contact met ons op en ontvang een vrijblijvend voorstel
voor een unieke crematie in Zwolle en omgeving. Laat u inspireren!

Kijk en luister zelf naar onze klanten

"Een uitvaart die bij onze moeder past, niet in een aula, maar in de Valom in Huissen. Gewoon informeel met een hapje en drankje. Het was een prachtige uitvaart voor onze lieve moeder.
Ilya uitvaartzorg is heel creatief in het verzorgen van een uitvaartplechtigheid zonder extra hoge kosten. Wij hebben ervaren dan het anders kan en we hadden het niet beter kunnen krijgen."

Familie Brandveen 2019

 

Wilt u meer lezen over onze klantervaringen? Lees dan hier verder.
 • Wat een ongelooflijk fijne uitvaartzorg is Ilya. Persoonlijk, betrokken, meedenkend, meelevend en in een moeilijke tijd met gepaste humor alles tot in de puntjes verzorgen. Super Reinier, je doet het geweldig goed. Bedankt voor alles.

  Koen Lepoutre
 • Ilya heeft mij laten zien hoe persoonlijk een uitvaart kan zijn. Met een lach en met een traan hebben we het pad van afscheid nemen bewandeld. Als ik mag kiezen wie mijn uitvaart samen met mijn gezin mag regelen, dan zeg ik Ilya

  Claudia
 • Zeer content met Ilya uitvaartzorg. Met recht zorg! Reinier, Joka, Samantha en anderen op de achtergrond hebben ons voortreffelijk bij gestaan met het verlies van onze kleindochter. Allen zeer begaan met ons en allen erg bevlogen en passioneel in hun werk.

  Jacqueline van der Woude-Kousbroek
 • Reinier wat hebben jullie het mooi gedaan. Zijn geen woorden voor. Niets was te veel en dan de uiteindelijk prijs was boven verwachting. Ook geweldig dat jullie alles kosteloos met de Dela hebben geregeld. Hartelijk dank

  Ton en Riekje