Crematorium Zwolle

Wij, van Ilya uitvaartzorg, helpen je graag bij het regelen van een crematie in de omgeving Zwolle. Dit is mogelijk bij crematorium Kranenburg aan de Kranenburgweg 9, 8024 AC in Zwolle. Hieronder informeren we je over een aantal zaken.

 

Ligging

Het crematorium is gelegen aan de rand van het bijzondere natuurgebied op voormalig landgoed Kranenburg in Zwolle Noord. Het crematorium is goed bereikbaar en ligt praktisch naast afslag 20 van de snelweg A28. Zo ben je binnen 5 minuten na het verlaten van de snelweg, van zowel de richting Hattem, Kampen als Groningen en Staphorst, aanwezig.

 

Geschiedenis

Crematorium Kranenburg werd sinds 1984 in gebruik genomen. Het complex ligt centraal in tussen de bossen op het voormalige landgoed ‘Kranenburg’ in Zwolle. Dit landgoed wordt sinds 1933 ook gebruikt als begraafplaats. Het crematorium werd gebouwd in opdracht van ‘Monuta’ en ‘de Facultatieve Groep’.

Alles over de crematie op een rijtje

De aula

Het crematorium beschikt over een royale aula waar 150 gasten kunnen zitten en de ruimte is groot genoeg voor ongeveer 450 gasten. Ondanks dit aantal blijft de ruimte toch intiem. Het crematorium is zo ingericht dat elke uitvaart, ongeacht religie of culturele achtergrond, plechtig en met respect kan verlopen. Zo is er veel mogelijk om de plechtigheid naar je eigen wensen in te richten. Denk bijvoorbeeld aan bloemen, slingers, schilderijen en live muziek. Voor een kerkdienst kun je o.a. gebruik maken een altaar, bijbel en wijwater. Naast een piano en orgel beschikt het crematorium ook over een uitgebreid muziekassortiment om te laten horen tijdens de plechtigheid. Wilt u dat er opnames van de plechtigheid worden gemaakt? Geen probleem! Het crematorium beschikt over alle benodigde apparatuur om je, na afloop van de uitvaart, de opnames direct mee te geven.

 

De foyer

Na afloop van de plechtigheid is het mogelijk om, samen met je gasten óf met een select gezelschap, samen te komen in de foyer. De mogelijkheden zijn uitgebreid. Zo kun je kiezen voor een kop koffie met een broodje, maar ook voor een uitgebreide borrel of tapasbuffet. Wij vragen graag de mogelijkheden voor je na.

 

De crematie

De crematie wordt op zeer zorgvuldige werkwijze uitgevoerd volgens strikte wet- en regelgeving. Nabestaanden kunnen, na een ceremonie, de overledene begeleiden naar de crematie en aanwezig zijn bij de invoer. Dit is mogelijk met maximaal 10 personen. Heeft u naar aanleiding van bovenstaande nog vragen? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 085-0653272 of via info@ilya-uitvaartzorg.nl. Wij helpen u graag verder!