Crematorium Arnhem

In Arnhem en omgeving zijn meerdere crematoria gevestigd; De bekendste is crematorium Moscowa, Waterbergseweg 18 te Arnhem.

Een crematorium is de plaats waar het lichaam van een overleden mens wordt verbrand (gecremeerd). De crematie vindt plaats in een speciale crematieoven die is aangesloten op moderne filtersystemen. Deze filtersystemen zorgen er voor dat alle schadelijke stoffen die vrijkomen tijdens het crematieproces worden opgevangen. Daardoor bestaat de enige uitstoot van het crematieproces uit warme lucht.

Alles over de crematie op een rijtje

De crematie

De crematie zelf duurt ongeveer vijf kwartier. We hebben het dan dus niet over de plechtigheid, maar over het crematieproces zelf. Tegenwoordig is het mogelijk om met een paar mensen aanwezig te zijn bij het invoeren van de kist in de crematieoven.

Het wordt meestal wel op prijs gesteld als families van tevoren aan de uitvaartondernemer aangeven of ze aanwezig willen zijn bij het invoeren van de kist. Het crematorium kan daar dan rekening mee houden in hun planning en ervoor zorgen dat er collega’s klaar staan om de familie bij te staan bij het invoeren.

Crematorium Arnhem

Het crematorium Arnhem ligt in een bosrijke omgeving aan de rand van de stad. Het mooie gebouw is vanwege haar bijzondere architectuur. In het crematorium zijn twee aula’s. In de grote aula kunnen groepen tot 175 personen worden ontvangen. In de kleine aula is plaats voor 130 mensen. Het crematorium beschikt over drie koffiekamers waar families gebruik kunnen maken van de uitgebreide mogelijkheden op het gebied van catering. Uitvaartlocatie Moscowa is naast een crematorium overigens ook de begraafplaats voor Arnhem.

Plechtigheid in familiekamer

Ilya uitvaartzorg Arnhem denkt met u mee. Als de plechtigheid met een klein gezelschap is of u wilt geen gebruik maken van de grote aula is het mogelijk om gebruik te maken van één van de familiekamers of koffiekamers om de plechtigheid te houden. Dan wordt de plechtigheid informeel met afwisseling van koffie, muziek en sprekers.

Het crematorium werkt met basistijden. Dat wil zeggen dat de 45. minuten aula en 60. minuten voor de koffiekamer. Als families denken dat ze langer gebruik willen maken van de aula of de koffiekamer dan kan men (vooraf) dertig minuten extra tijd reserveren. Kijk voor meer informatie op de website van Moscowa over de mogelijkheden om de condoleance naar eigen wens en smaak in te vullen.

Crematorium Heteren

Sinds 2018 is het mogelijk om de crematie te laten plaatsvinden in Heteren. Het is kleinschalig crematorium voor maximaal 25 personen. Het is een mooi opgezet crematorium waar u in alle rust afscheid kan nemen van uw dierbare. Er zijn geen catering mogelijkheden. Uiteraard is de koffie wel aanwezig.

In overleg kunt u bij de invoer aanwezig zijn. De kosten zijn een stuk lager dan bij de traditionele crematoria. Crematorium Heteren is erg geschrikt als het budget niet hoog is of als de plechtigheid op een bijzondere locatie is.