Crematorium Arnhem

Alles over de crematie op een rijtje

In Arnhem en omgeving zijn meerdere crematoria gevestigd; De bekendste is crematorium Moscowa, Waterbergseweg 18 te Arnhem.

Een crematorium is de plaats waar het lichaam van een overleden mens wordt verbrand (gecremeerd). De crematie vindt plaats in een speciale crematieoven die is aangesloten op moderne filtersystemen. Deze filtersystemen zorgen er voor dat alle schadelijke stoffen die vrijkomen tijdens het crematieproces worden opgevangen. Daardoor bestaat de enige uitstoot van het crematieproces uit warme lucht.

De crematie zelf duurt ongeveer vijf kwartier. We hebben het dan dus niet over de plechtigheid, maar over het crematieproces zelf. Tegenwoordig is het mogelijk om met een paar mensen aanwezig te zijn bij het invoeren van de kist in de crematieoven. Het wordt meestal wel op prijs gesteld als families van tevoren aan de uitvaartondernemer aangeven of ze aanwezig willen zijn bij het invoeren van de kist. Het crematorium kan daar dan rekening mee houden in hun planning en ervoor zorgen dat er collega’s klaar staan om de familie bij te staan bij het invoeren.

Geen crematie in een lege aula of kille koffiekamer

Verschillende crematoria mogelijk

Er is veel meer mogelijk zonder extra kosten

Elders verzekerd? Geen probleem!

Offerte voor crematie is maar liefst 5 jaar geldig

Verschil door creativiteit

Beleef het verschil!

Het crematorium Arnhem ligt in een bosrijke omgeving aan de rand van de stad. Het mooie gebouw is vanwege haar bijzondere architectuur. In het crematorium zijn twee aula’s. In de grote aula kunnen groepen tot 175 personen worden ontvangen. In de kleine aula is plaats voor 130 mensen. Het crematorium beschikt over drie koffiekamers waar families gebruik kunnen maken van de uitgebreide mogelijkheden op het gebied van catering. Uitvaartlocatie Moscowa is naast een crematorium overigens ook de begraafplaats voor Arnhem.

Plechtigheid in familiekamer

Ilya uitvaartzorg Arnhem denkt met u mee. Als de plechtigheid met een klein gezelschap is of u wilt geen gebruik maken van de grote aula is het mogelijk om gebruik te maken van één van de familiekamers of koffiekamers om de plechtigheid te houden. Dan wordt de plechtigheid informeel met afwisseling van koffie, muziek en sprekers.

Het crematorium werkt met basistijden. Dat wil zeggen dat de 45. minuten aula en 60. minuten voor de koffiekamer. Als families denken dat ze langer gebruik willen maken van de aula of de koffiekamer dan kan men (vooraf) dertig minuten extra tijd reserveren. Kijk voor meer informatie op de website van Moscowa over de mogelijkheden om de condoleance naar eigen wens en smaak in te vullen.

Crematorium Heteren

Sinds 2018 is het mogelijk om de crematie te laten plaatsvinden in Heteren. Het is kleinschalig crematorium voor maximaal 25 personen. Het is een mooi opgezet crematorium waar u in alle rust afscheid kan nemen van uw dierbare. Er zijn geen catering mogelijkheden. Uiteraard is de koffie wel aanwezig.

In overleg kunt u bij de invoer aanwezig zijn. De kosten zijn een stuk lager dan bij de traditionele crematoria. Crematorium Heteren is erg geschrikt als het budget niet hoog is of als de plechtigheid op een bijzondere locatie is.

Neem nu contact met ons op en ontvang een vrijblijvend voorstel
voor een unieke crematie in Arnhem en omgeving. Laat u inspireren!

Kijk en luister zelf naar onze klanten

"Een uitvaart die bij onze moeder past, niet in een aula, maar in de Valom in Huissen. Gewoon informeel met een hapje en drankje. Het was een prachtige uitvaart voor onze lieve moeder.
Ilya uitvaartzorg is heel creatief in het verzorgen van een uitvaartplechtigheid zonder extra hoge kosten. Wij hebben ervaren dan het anders kan en we hadden het niet beter kunnen krijgen."

Familie Brandveen 2019

 

Wilt u meer lezen over onze klantervaringen? Lees dan hier verder.
 • Wat een ongelooflijk fijne uitvaartzorg is Ilya. Persoonlijk, betrokken, meedenkend, meelevend en in een moeilijke tijd met gepaste humor alles tot in de puntjes verzorgen. Super Reinier, je doet het geweldig goed. Bedankt voor alles.

  Koen Lepoutre
 • Ilya heeft mij laten zien hoe persoonlijk een uitvaart kan zijn. Met een lach en met een traan hebben we het pad van afscheid nemen bewandeld. Als ik mag kiezen wie mijn uitvaart samen met mijn gezin mag regelen, dan zeg ik Ilya

  Claudia
 • Zeer content met Ilya uitvaartzorg. Met recht zorg! Reinier, Joka, Samantha en anderen op de achtergrond hebben ons voortreffelijk bij gestaan met het verlies van onze kleindochter. Allen zeer begaan met ons en allen erg bevlogen en passioneel in hun werk.

  Jacqueline van der Woude-Kousbroek
 • Reinier wat hebben jullie het mooi gedaan. Zijn geen woorden voor. Niets was te veel en dan de uiteindelijk prijs was boven verwachting. Ook geweldig dat jullie alles kosteloos met de Dela hebben geregeld. Hartelijk dank

  Ton en Riekje