Gastvrijheid met oog voor details

‘Catering’ is niet het goede woord, maar wat doet Joka Oldenbandringh dan precies?

‘Wat kan ik voor jullie doen?’, het is de eerste vraag die Joka stelt als het om de wensen rond de verzorging en organisatie van een uitvaart gaat. Natuurlijk maken ontvangst en catering daar een belangrijk deel van uit, maar haar dienstverlening gaat veel verder. “Bij een uitvaart kan veel meer dan mensen denken en extra aandacht voor belangrijke details hoeft niet altijd veel te kosten. Ik streef naar een verzorgd geheel, waarbij in principe alles kan. Dat zorgt voor ruimte om persoonlijke wensen terug te laten komen, waardoor nabestaanden, vrienden en relaties veel herkennen van wat de overledene zo bijzonder en geliefd maakte. Daardoor kun je van de condoleance en de uitvaart zelf iets bijzonders maken en het verschil beleven dat Ilya uitvaartzorg in alles wil maken.”

Bij mij geen standaardpakketten en hoge prijzen voor een kop koffie. Ik wil dat de condoleance laat zien waar de overledene voor stond, iets eigens. Voorbeeld, bij een dierenarts had ik een stethoscoop gebruikt in de aankleding, een ander had klaprozen op haar kaart, die kan je niet kopen bij de bloemist, maar ik had natuurgetrouwe zijden klaprozen, de typische hoed van meneer. Dit zijn zaken die u geen geld kosten, het is mijn uitdaging om dat te verwerken in de aankleding.

Verder werk ik samen met de Hooijmaat, een restaurant bij een kinderboerderij die werkt met mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Super gemotiveerde mensen die werken met verse ingrediënten die van dichtbij komen. Van mini brownies tot mooi opgemaakte broodjes en verse soep, dubbele winst, voor u.

‘Veel is mogelijk, misschien wel meer dan u denkt!

Gastvrijheid tijdens de uitvaart, het mag ook anders

“Bij een uitvaart kan veel meer dan mensen denken en extra aandacht voor belangrijke details hoeft niet altijd veel te kosten.”

Het begint met praten

Om deze onderscheidende aanpak ook daadwerkelijk te realiseren, brengt Joka veel kennis en ervaring mee, zij was jarenlang event manager in hotels, is ze thuis in organisatie en logistiek, is ze regelmatig assistent-uitvaartleider en werkt ze als gastdame in het Afscheidhuis van Ilya uitvaartzorg.

“Door mijn ervaring maak ik gemakkelijk en snel contact met mensen. Dat komt goed uit, want alles begint met praten en met vragen als: wat kan ik voor jullie doen? Vervolgens maak ik een voorstel, als de nabestaanden zich echt herkennen in het voorstel, doe ik samen met het hele team van Ilya er alles aan om wat op papier staat ook daadwerkelijk te laten slagen.”

Verzorgd geheel

De uitvaart zelf is het moment waar iedereen naar heeft toegeleefd. De dag waarop emoties de overhand hebben, waarop sprekers hun laatste woord over de overledene uitspreken en het moment waarop de overledene er nog even is. Na de plechtigheid volgt dan de ontlading, het napraten, terugkijken en herinneringen ophalen. “In de basis is elk onderdeel van de ceremonie even belangrijk. Dat geldt voor de condoleancedagen en -avonden, de uitvaart zelf en het napraten. Door van alle onderdelen tot en met de afsluiting van de dag iets eigens te maken en deze qua sfeer en gevoel op elkaar te laten aansluiten, creëer je een verzorgd geheel dat velen zich zullen blijven herinneren. Het is een eer om dat te mogen doen. Ilya uitvaartzorg begrafenis