januari 12, 2019
groene uitvaartkist

Duurzame uitvaartkisten via Staatsbosbeheer

Investeer jij ook al in de natuur en duurzaam bosbeheer? Dat kan namelijk ook via je uitvaartkist of urn. Door middel van de Groene Uitvaartkisten. Er zijn er drie. “De Den”, “De Beuk” en “De Populier”. Deze duurzame Uitvaartkisten zijn gemaakt van Hollands hout afkomstig uit de bossen van Staatsbosbeheer en met zorg gemaakt door onze leverancier en samenwerkingspartij DZU-uitvaartkisten in Apeldoorn.
augustus 15, 2018
luxaflex gesloten overlijden

Als de luxaflex dicht zijn

De luxaflex omlaag, het naamplaatje van de muur en de deurbel defect. Gehecht als ze zijn aan privacy trekken veel mensen zich terug in hun eigen huizen. Spoorloos was hij. Dagenlang werd er van de flatbewoner taal noch teken vernomen. Buren maakten zich zorgen. Zomaar aanbellen doe je ook niet zo snel. Stel je voor dat de man zich aangetast zou voelen in zijn privacy. Na overleg met elkaar de politie gebeld. De alleenstaande man was al een tijdje overleden. […]
juni 27, 2018

‘Aron is niet meer wakker geworden’

Modieus, sportief, geliefd, Ajax-fan, grote vriendenkring, toekomstplannen in de horeca en totaal niet onder de indruk van zijn diabetes type 1. Dat was Aron, zoon van Sylvia Jansen. Hij genoot van het leven, maar toen hij 18 was haalde zijn ziekte hem onverbiddelijk in. Meer dan 200 mensen kwamen opdagen om afscheid van hem te nemen, waarvan minstens de helft jongeren.
juni 25, 2018
thanatopraxie handen

Wat is Thanatopraxie?

Het zien van een overledene is voor velen een belangrijk onderdeel van hun rouwproces. De duur van de opbaring is echter beperkt. Met Thanatopraxie (tijdelijke balseming) kan de overledene, onafhankelijk van de buitentemperatuur en zonder koeling, langer worden opgebaard en zijn er cosmetische voordelen.
juni 25, 2018
taboe nabestaande ilya elst

Het taboe van de nabestaande

Afgelopen 2e pinksterdag sprak ik een dame op de braderie van Elst op Stelten waar stonden met een kraam en waar wij open Huis hadden in ons uitvaartcentrum aan de grote Molenstraat. Zij vertelde mij haar persoonlijke verhaal over de uitvaart van haar man in Druten, het land van Maas en Waal. Deze trieste gebeurtenis was inmiddels 3 jaar geleden en nog iedere dag worstelde zij met het gemis van haar geliefde echtgenoot, maar dat niet alleen.