Begraafplaatsen en Crematoria in Apeldoorn e.o.

Apeldoorn en zijn dorpen staan bekend als de mooiste streek van ons land. De rijke historie en de bossen zorgen voor een unieke sfeer.
Er zijn verschillende mogelijkheden voor zowel begraven als een crematieplechtigheid.

De Veluwe biedt ook de mogelijkheid om meer één te zijn met de natuur op de natuurbegraafplaatsen. DIit overzicht geeft u een idee welke begraafplaatsen, uitstrooivelden en natuurbegraafplaatsen er aanwezig zijn in de omgeving.

Begraafplaats Soerenseweg Apeldoorn

Deze begraafplaats bevindt zich dichtbij het centrum van Apeldoorn. Kenmerkend aan deze begraafplaats is dat iedereen zijn plek kan vinden dankzij de diverse stijlen. De sierlijke poort die u naar binnen leidt, wordt gevolgd door een rustige en vredige sfeer die vooral versterkt wordt door de verschillende bloemen en planten langs de uitgestrekte paden.
Deze begraafplaats is een rijksmonument.
Adres: Soerenseweg 71, 7314 JE, Apeldoorn

R.K. Begraafplaats Apeldoorn

Bij aankomst treft u direct de treurbeuk die een imposante indruk achterlaat. De begraafplaats die sinds 1872 bestaat, is bestemd voor alle christenen uit de omgeving. Het prachtige historische karakter komt vooral van de oude graven en de opdeling in hofjes.
Tijdens Allerzielen en Kerstmis wordt er extra aandacht besteed om de nabestaanden bij te staan in het verdriet.
Adres: Arnhemseweg 52, 7331 BM, Apeldoorn

Begraafplaats en crematorium Heidehof

De grootse gemeentelijke begraafplaats in de gemeente Apeldoorn ligt in het dorp Ugchelen, aan de rand van Apeldoorn. Er zijn verschillende afdelingen aanwezig, zoals een plek voor kindergraven, Rooms-Katholieke graven en Islamitische graven. Het crematorium heeft een ruime en sfeervolle aula, een ontvangstruimte voor condoleances die in twee delen kan worden gedeeld, en een familieruimte.
De mogelijkheid bestaat ook om de as te verstrooien op het strooiveld, of te bewaren in de urnenkelders.
Adres: Engelanderholt 97, 7339 BX, Apeldoorn

Begraafplaats Beekbergen

De oudste Apeldoornse gemeentelijke begraafplaats, dateert uit 1829 en ligt in de bosrijke omgeving aan de rand van Beekbergen. Bij aankomst valt gelijk het poortgebouw op waar tevens een kleine aula is gelegen. Hier kunnen uitvaartplechtigheden worden gehouden.
Dit is voor groepen tot ongeveer 25 personen.
Adres: Koningsweg 20, 7361 TB, Beekbergen

Crematorium Dieren

Dit crematorium is gevestigd aan de rand van de Veluwe, tussen het prachtige groen. Het crematorium gaat op in zijn omgeving, zodat het één is met de natuur.
De urnen en eventueel bijbehorende monumenten ter nagedachtenis liggen verspreid tussen de bomen en de kronkelende bospaden. Bijzonder is dat familieleden, indien zij dat wensen, mee mogen naar de ovenrui.
Adres: Imboslaan 6, 6952 JP Dieren

Crematorium De Omarming, Zutphen

Met zowel een grote afscheidszaal met 195 zitplaatsen of een intieme afscheidszaal met 35 zitplaatsen is dit crematorium zeer divers. In de aula is een vleugel aanwezig waarop gespeeld kan worden, en bij elke uitvaart wordt er een DVD opgenomen om later terug te kijken.
Adres: Voorsterallee 95, 7203 DN, Zutphen

Natuurbegraafplaats Westerwolde, Hoog Soeren

De eerste natuurbegraafplaats van Nederland, gelegen op het landgoed Westerwolde.
Met de Heilige Geest Kapel, waar plaats is voor maximaal 100 personen, kunt u de uitvaart houden voordat de overledene in de bosrijke omgeving van het landgoed naar zijn of haar gekozen plek wordt geleid. Een voorwaarde aan natuurbegraven is dat de overledene wordt begraven zonder materialen die schadelijk zijn voor het milieu.
Adres: Alverschotenseweg 50, 7346 AL, Hoog Soeren

Natuurbegraafplaats Heidepol, Arnhem

Met nieuw heideveld, natuurgraslanden en oude beukenlanen heeft deze natuurbegraafplaats een en al sfeer. Het gebied heeft een oppervlakte van 17 hectare en is rijk aan vele bomen, planten en dieren. U bent vrij om zelf de plek uit te kiezen, en eventueel een gedenkteken - een boomschijf met persoonlijke inscriptie - bij de plek te laten plaatsen.
Adres: Harderwijkerweg 37, 6816 VA, Arnhem

Meer weten over alle mogelijkheden voor een begrafenis of crematie in Apeldoorn e.o.?
Neem nu contact met ons op en ontvang een vrijblijvend voorstel!