Begraafplaats Arnhem

Alles over de begraven in Arnhem en omgeving

Er zijn verschillende kleine begraafplaatsen rondom Arnhem waarvan er 1 algemene begraafplaats Dit is de Algemene Begraafplaats Moscowa Arnhem, Waterbergseweg 18 te Arnhem.

Op begraafplaats Moscowa Arnhem kan men kiezen uit een algemeen graf of een particulier graf (ook wel familiegraf of eigen graf genoemd).

Geschiedenis Moscowa De geschiedenis van Moscowa gaat terug naar 1873. Arnhem besloot om buiten de stadsgrenzen een nieuw grafveld in te richten. In 1876 vond de eerste begrafenis plaats. Moscowa werd vernoemd naar een nabij gelegen hofstede, die Jacob Carel Jan baron van Heeckeren van Enghuizen in 1847 liet bouwen. Deze edelman-militair had de gewoonte zijn boerderijen te vernoemen naar veldtochten die hij in Franse dienst had meegemaakt.  

Op de begraafplaats stond vroeger een lokaal voor schijndoden. Gevoed door gruwelijke verhalen was men als de dood levenden te begraven. Na het overlijden hield men bij de dode een spiegeltje of een veertje voor de mond. Besloeg het spiegeltje niet of bewoog het veertje niet, dan was de dood ingetreden en kon men veilig begraven. Een ingenieus alarmbellensysteem in het schijndodenhuis bood overledenen een laatste kans de grafdelvers erop te wijzen dat ze te vroeg waren.

Geen begrafenis in een lege aula of kille koffiekamer

Verschillende begraafplaatsen mogelijk

Er is veel meer mogelijk zonder extra kosten

Elders verzekerd? Geen probleem!

Offerte voor een begrafenis is maar liefst 5 jaar geldig

Verschil door creativiteit

Beleef het verschil!

Op Moscowa Arnhem bevinden zich circa twintigduizend graven, waar tussen de veertig en vijftigduizend mensen begraven zijn. Onder hen diverse Arnhemse hoogwaardigheidsbekleders, maar ook de Arnhemse luchtvaartpioniers Van Maasdijk (1910) en Spandaw (1914), de detaillist F. Mahler (van fa. Mahler, textiel, stoffen, lingerie e.d.), tabaksfabrikant Theodorus Niemeyer, Dirk Troelstra (de jongere broer van Pieter Jelles) en Josef Weiss, de Zwitserse muzikant die als Tata Mirando met het gelijknamige zigeunerorkest furore maakte.

In 1968 werden twee aula’s gebouwd. Met hun karakteristieke puntdaken en prachtige monumentale glas in lood ramen (van de graficus Jan P.C. van Doorn) vormen de aula’s nog steeds een ‘landmark’ op Moscowa. In 1974 opende Moscowa een crematorium

De volgende begraafplaatsen vinden we daarnaast in de omgeving van Arnhem
Begraafplaats Elden
Begraafplaats Huissen
Begraafplaats Elst
Begraafplaats Velp
Begraafplaats Oosterbeek


Algemene Begraafplaats Moscowa Arnhem, Waterbergseweg 18 te Arnhem

Neem nu contact met ons op en ontvang een vrijblijvend voorstel
voor een echt unieke begrafenis of crematie. Laat u inspireren!

Kijk en luister zelf naar onze klanten

"Een uitvaart die bij onze moeder past, niet in een aula, maar in de Valom in Huissen. Gewoon informeel met een hapje en drankje. Het was een prachtige uitvaart voor onze lieve moeder.
Ilya uitvaartzorg is heel creatief in het verzorgen van een uitvaartplechtigheid zonder extra hoge kosten. Wij hebben ervaren dan het anders kan en we hadden het niet beter kunnen krijgen."

Familie Brandveen 2019

 

Wilt u meer lezen over onze klantervaringen? Lees dan hier verder.
 • Koen Lepoutre

  Wat een ongelooflijk fijne uitvaartzorg is Ilya. Persoonlijk, betrokken, meedenkend, meelevend en in een moeilijke tijd met gepaste humor alles tot in de puntjes verzorgen. Super Reinier, je doet het geweldig goed. Bedankt voor alles.

  Koen Lepoutre
 • Claudia

  Ilya heeft mij laten zien hoe persoonlijk een uitvaart kan zijn. Met een lach en met een traan hebben we het pad van afscheid nemen bewandeld. Als ik mag kiezen wie mijn uitvaart samen met mijn gezin mag regelen, dan zeg ik Ilya

  Claudia
 • Jacqueline van der Woude-Kousbroek

  Zeer content met Ilya uitvaartzorg. Met recht zorg! Reinier, Joka, Samantha en anderen op de achtergrond hebben ons voortreffelijk bij gestaan met het verlies van onze kleindochter. Allen zeer begaan met ons en allen erg bevlogen en passioneel in hun werk.

  Jacqueline van der Woude-Kousbroek
 • Ton en Riekje

  Reinier wat hebben jullie het mooi gedaan. Zijn geen woorden voor. Niets was te veel en dan de uiteindelijk prijs was boven verwachting. Ook geweldig dat jullie alles kosteloos met de Dela hebben geregeld. Hartelijk dank

  Ton en Riekje